Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul securitatii, pazei si protectiei. Partenerii nostri  sunt specializati in  domeniile: agricol, industrial, retail, office,  evenimente si hotelier,  experienta dobandita ca urmare a activitatii desfasurate in numeroase obiective din aceste domenii.

Colaboram cu cei buni in:  Paza si Protectie, Elnet Fire,  Monitorizare si Interventie, Evaluare Risc,  Sisteme Securitate, Consultanta Securitate,  Securitate Evenimente,  Paza  VIP,  Paza Canina, Transport Valori, Paza umana.

Pentru a veni in intampinarea cererilor clientilor am lansat aplicatia pentru telefoane mobile “Paza Protectie Securitate”

Cum sau infiintat firmele de paza si protectie

Cum sau infiintat firmele de paza si protectie

“Paza buna trece primejdia rea”, asa spune un vechi proverb romanesc. Proverbul se adevereste de cele mai multe ori atunci cand ne gandim la sensul cuvantului “paza”. Dupa cum putem afla din DEX, paza= substantiv feminin ce semnifica --> Actiunea de a pazi; mijloc prin care se asigura pazirea. ◊ Loc. adj. De paza = însarcinat cu paza; de garda. ◊ Loc. adv. În paza(cuiva) = in grija, in seama cuiva. ♦ (Concr.) Persoana sau grup de persoane insarcinate sa pazeasca pe cineva sau ceva; paznic, garda. – Din păzi(derivatregresiv). Sursa: DEX '98 (1998)
In ziua de astazi, asigurarea pazei bunurilor personale fie pentru persoane fizice, fie pentru persoane juridice ca de exemplu (companii, corporatii, societati) este foarte importanta. Actiunea de paza in general nu este una militarizata, acest gen de paza existand numai la institutiile si/sau obiectivele militare. O firma de paza are o sfera larga de actiune, serviciile de paza fiind executate numai de profesionisti (fosti cursanti de studii de specialitate in domeniul pazei si protectiei cu atestat dobandit, unii dintre acestia avand permis legal de port-arma eliberat de Politia Romana).

A se retine ca, de obicei, ca urmare a unui eveniment produs din vina exclusiva a angajatilor societatii, beneficiarul contractului de prestari servicii este despagubit in baza politei de asigurare.

 De exemplu, un monitor care prezinta cladirea pazita, o lanterna, o statie de transmisie, sau un caine de patrulare si o arma de foc.

Toti agentii de securitate sunt obligati sa faca maindate de training aditionale pentru a putea purta arme ca bastoane, arme de foc si spray paralizant. Unii dintre acestia fac stagii in politie pentru indatoriri speciale. Multe companii de securitate sunt certificate RADAR si antrenate de politie pentru  a utiliza lumini si sirene, avand posibilitatea sa forteze traficul in caz de nevoie.
Numarul de joburi de acest gen este in crestere in SUA si datorita actelor de terorism majoritatea agentilor snt antrenati pentru a dezamorsa bombe sau a actiona in timpul unui atentat, mai ales in zonele vizate ca malluri, scoli si alte locuri publice in care se aduna oameni.

Patrularea este de obicei prima regula a unui agent. Patrularile sunt inregistrate de sistemul de patrulare si cere patrulari regulate. Se folosea sistemul cu ceas mecanic care foloseau o cheie si liniute pe o hartie cu timpul de inregistrare printat. Dar, recent, sistemele electronice au capatat popularitate din cauza greutatii mai mici si pozibilitatii de descarcare a informatiilor. Patrularile regulate sunt mai putin acceptate in domeniul securitatii deoarece ofera predictibilitate pentru un eventual criminal la fel si monotonia sarcinilor unui agent. Patrularile la ntamplare sunt programate cu usurinta in sistemul de inregistrare electronic oferind mai multa libertate si fiind mai putin predictibila. 

Un caine de paza este  folosit pentru a pazi si a supraveghea zonele, de aparitii neasteptate sau nedorite. Cainele poate face diferenta pentru a nu ataca persoanele pe care le pazeste si este foarte agil.

Cele mai multe din rasele de caini de paza au inceput ca paznici de ferme si au evoluat treptat in caini de protectie si paza. Astfel de exemple sunt Rotwailer, Bulldog american, Bouvier, Swiss Mountain si Schnauzer Gigantic. Unele rase ca Akita, Weimarner si Rhodesian Ridgeback au fost in prima faza rase de vanatoare, dar aspectul intimidant si simtul proprietatii i-au ajutat sa devina caini de paza. Rhodesian Ridgeback este un exemplar dominant si un aparator determinat al casei si poate elimina usor un intrus. Alte rase sunt Doberman, Boxer si Black Russian terrier, sunt rase specifice petru caini de paza.

In prezent numarul de scoli in care se inregistreaza acte de violenta depasesc 75%.  Aceasta proportie se clasifica pe criterii: tipul unitatii de invatamant (scolile gimnaziale semnaleaza in proportie mai mare evenimente violente), mediul de rezidenta (in mediul rural numarul de scoli care semnaleaza acte de violenta este mai redus decat in mediul rural), zona in care se afla scoala (proportia unitatilor de invatatamant  situatein zone periferice care declara prezenta fenomenelor de violenta este mai mare decat in cazul celor amplasate in zone centrale ), marimea scolii (in scolile de talie mai mare, fenomenele de violenta sunt mai frecvente).

© 2015 Copyright by paza-protectie-securitate.ro